VÅR HISTORIA


För att hitta rötterna till Backamo choklad får vi söka oss till Bankeryd, cirka 1 mil utanför Jönköping. En dröm att driva eget, en passion för choklad och en ren tillfällighet – det är de tre hemliga ingredienserna i Backamo Choklads recept. Idén till företaget fick Agnes plötsligt en sommarnatt år 2016.

Det var efter att hon, som av en slump hade råkat avnjuta lite torkad frukt hon fått av en väninna tillsammans med en bit choklad som allt började. Men det fanns mer som låg till grund för Agnes affärsidé. Att vara sin egen, få vara kreativ och arbeta med något man är passionerad för, var något hon länge hade velat testa. Eftersom hon alltid har älskat choklad hade hon ett halvår tidigare gått en kurs inom chokladtillverkning och på något sätt kom allt samman den där sommarnatten och idén att torka frukt och lägga den på choklad blev där och då till en affärsidé.

 

”Jag ville skapa en produkt som jag kan vara stolt över, som smakar gott, är ekologisk och rättvis. Det finns fortfarande jättemycket barn-slavarbete inom chokladindustrin så det var de viktigaste aspekterna.”
 


VÅR VISION


Backamo choklads vision är att tillverka en så ren produkt som möjligt. Handgjort och med kärlek i varje chokladkaka.
Vi sätter stor vikt vid att våra produkter fullt ut är ekologiska och etiska, dvs. att de råvaruproducenter som ligger bakom vår choklad får bra betalt och kan ha bra arbetsvillkor.

Att hitta rätt choklad har tagit lång tid och föregåtts av intensiva studier kring olika kakaosorters ursprung och egenskaper.
Vår mörka choklad kommer från ett kooperativ i Ecuador där en av världens finaste choklader framställs. Ekologisk choklad från regnskogen som enbart innehåller de ingredienser som choklad skall innehålla.

Vi har satt ribban högt. Backamo choklad är och ska alltid vara en upplevelse att både äta och titta på. Vår passion och nyfikenhet gör att vi kommer fortsätta utveckla våra produkter med nya smaker allt eftersom.


 

Choklad blir aldrig tråkigt på Backamo!