_G5A6964

Alltid rättvist, alltid ekologiskt. Precis som choklad ska vara!

EKOLOGISK CHOKLAD

Backamo Choklad är ekologiskt producerad, gjord för hand hos oss i Hallsberg. Råvarorna som används kommer från några av världens främsta producenter, vilka noga kontrolleras och testas av oss innan vi väljer ut dem till våra produkter.
Allt hos oss är ekologiskt; från kakaon till blåbären.

_G5A7027
_G5A7053

HÅLLBAR KAKAO

Kakaobönorna vår choklad görs av köps så långt som möjligt direkt från kooperativ. På detta sätt tjänar bönderna ett bättre pris för sina grödor, kan investera i sina gårdar och förbättra sin försörjning.

KAKAO

Kakaoträdet (Theobroma Cacao) behöver minst 24 grader varmt och regnigt klimat för att trivas. Det trivs dessutom bäst på mellan 400 och 600 meters höjd. För att blomma behöver trädet bli minst tre år gammalt, på cirka 1 000 blommor blir det en enda frukt och i denna frukt bildas mellan 50 och 60 bönor.

För att kunna tillgodogöra sig kakaon så plockas frukterna och kakaobönorna skiljs från de övriga delarna. Dessa är vita när de plockas men fermenteras sedan i mellan ett till sex dygn, varefter de torkas. De torkade bönorna rostas samtidigt som skal m.m. tas bort. Det som är kvar av bönorna kallas nibs och dessa har den bruna färg som vi är vana vid att se dem i. Kakaonibsen pressas därefter, värms upp och blandas med rörsocker samt kakaosmör för att bli färdig choklad.

_G5A7143
Ekologisk Choklad & Frystorkad Frukt

VÅRA CERTIFIKAT

Genom att certifiera våra produkter är vi med och bidrar till en bättre miljö, bättre villkor för jordbrukare, vi stöttar kvinnor och kooperativ samt minskar användningen av plast och bekämpningsmedel.