Frystorkade Jordgubbar
Frystorkade jordgubbar behåller sin ursprungliga färg, smak och hela 97 % av de ursprungliga vitaminerna och mineralerna. Detta kan jämföras med torkade jordgubbar som endast har kvar cirka 60 % av vitaminer och mineraler, eller konserverade jordgubbar som har kvar cirka 40 % av dessa.
Jordgubbar är vår absolut mest populära frukt (ja, det är en frukt), men också en av våra mest känsliga sådana. För att försöka förlänga livet på jordgubbar tillsätter man därför alla möjliga ämnen eller utsätter dem för processer som gör att de tappar mycket av sin smak och sin näring (som lufttorkning eller konservering). Våra jordgubbar har absolut inga tillsatser, de hettas inte upp så de räknas som ”Rawfood” och de behåller nästan 100 % av sin näring. Vi vågar säga att frystorkade jordgubbar är något vi är experter på!
Vill du veta mer om hur frystorkning gå till så kan du med fördel besöka vår informationssida om frystorkad frukt!