FRYSTORKAD FRUKT

Vår ekologiska frukt frystorkas direkt efter att den plockats. Frystorkning är den mest skonsamma konserveringsteknik som finns och den innebär att frukten kyls ned till mellan -5 och -50 grader. När frukten är fryst sänker man trycket vilket gör att det frysta vattnet ångas bort. Detta innebär att allt vatten försvinner från frukten samtidigt som man behåller all vitamin, mineral och andra näringsämnen. Frukten behåller även sin goda smak och den är hållbar under en längre tid!

Ekologisk choklad stockholm
Ekologisk Choklad med mango och hallon

FULL MED NATURLIG VITAMIN

Frystorkad frukt behåller sin ursprungliga färg, smak och hela 97% av dess ursprungliga vitaminer och mineraler. Detta kan jämföras med torkad frukt som endast har kvar cirka 60% av vitaminer och mineraler, eller konserverad frukt som har kvar cirka 40% av dessa. Detta gör vår frystorkade frukt till ett perfekt vitaminrikt komplement till frukost, lunch eller som snack!

1 GRAM = 10 GRAM FRUKT

Mängden frystorkad frukt du kan köpa från oss varierar per sort men är alltid mellan 50 till 100 gram per förpackning. Även om detta kanske inte låter som speciellt mycket motsvarar det ungefär 500 till 1 000 gram färsk frukt! Hur kommer det sig? Jo en stor del av vikten i färsk frukt utgörs av vatten - och det är just detta som frystorkas bort.

CHoklad Hjärtan
Frystorkad Frukt

HÅLLBARHET

Varje påse innehåller bara 100% frystorkad frukt – inget annat. Som om inte det vore nog är vår frukt alltid 100% ekologisk!

Att välja frystorkat istället för färskt hjälper till att minska matavfallet, vilket motsvarar 8% av växthusgaserna, en fjärdedel av sötvattenanvändningen och en femtedel av avfallet!

FRUKT TILL VARDAGEN

Förutom att vi toppar vår choklad med frystorkade frukter och bär, passar de även riktigt bra för alla smaker och tillfällen. Perfekt till frukosten hemma hos dig, som snacks, som mellanmål i skolan eller varför inte till fikarasten med kollegorna på jobbet.

Frystorkad Frukt

BESTÄLL VÅR FRUKT ONLINE

Kika in i vår butik och hitta din favoritfrukt redan nu!