Ekologisk Choklad

Hur blir choklad till?

Kakaoträdet (Theobroma Cacao) behöver minst 24 grader varmt och regnigt klimat för att trivas. Det trivs dessutom bäst på mellan 400 och 600 meters höjd. För att blomma behöver trädet bli minst tre år gammalt, på cirka 1 000 blommor blir det en enda frukt och i denna frukt bildas mellan 50 och 60 bönor. För att kunna tillgodogöra sig kakaon så plockas frukterna och kakaobönorna skiljs från de övriga delarna. Dessa är vita när de plockas men fermenteras sedan i mellan ett till sex dygn varefter de torkas. De torkade bönorna rostas samtidigt som skal m.m. tas bort. Det som är kvar av bönorna kallas nibs och dessa har den bruna färg som vi är vana vid att se choklad i. Nibsen pressas, värms upp och blandas med rörsocker samt kakaosmör för att bli färdig smakfull ekologisk choklad!

Vår choklad är ekologiskt producerad & gjord för hand hos oss i Hallsberg. Råvarorna som används kommer från några av världens främsta producenter, vilka noga kontrolleras och testas av oss innan vi väljer ut dem till våra produkter.